Hoe God verdween uit Jorwerd: Geert Mak over de toekomst van het platteland – 20 jaar later

Geert_Mak_door_Fjodor_Buis

Openbaar interview Geert Mak op 25 april 2016 in Wageningen:

– Hoe God verdween uit Jorwerd –

Geert Mak over de toekomst van het platteland – 20 jaar later

In oktober 1996 verscheel het boek “Hoe God verdween uit Jorwerd” van Geert Mak. “Het is het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette. Het verhaal van de mooie Gais Meinsma, van de kruidenier en zijn heimwee, en van Peer, die stierf in de boerenkool”[1]. Twintig jaar geleden, toen het boek uitkwam, is Geert Mak in Wageningen geweest om het boek met studenten en inwoners van Wageningen te bespreken. Op 25 april 2016 komt hij weer naar Wageningen, 20 jaar later, om terug te blikken op de veranderingen van het platteland de afgelopen 20 jaar.

Bettina Bock (Associate Professor, Leerstoel Groep Rurale Sociologie Wageningen Universiteit) zal Geert Mak interviewen over de veranderingen op het platteland van de afgelopen 20 jaar, het huidige plattelandsbeleid en over de verschillen en overeenkomsten tussen stad en platteland. Geert Mak zal ook voordragen uit zijn boek. Daarna zal het publiek worden uitgenodigd om vragen te stellen.

Datum en tijd: Maandag 25 april van 20.00 tot 21.30, deuren open en welkom met koffie en thee om 19.30. Vol = Vol

Locatie: De Bblthk, Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen

[1] http://www.geertmak.nl/nl/nederland/boeken/hoe-god-verdween-uit-jorwerd/